Vind in drie stappen vrijwilligerswerk dat bij je past!

Heb je tijd over en wil je je graag inzetten voor anderen? Dan is vrijwilligerswerk echt iets voor jou. Vind in drie stappen vrijwilligerswerk dat bij je past!

Tik de term ‘vrijwilligerswerk’ maar eens in op Google. Je raakt door de duizenden zoekresultaten verdwaald in je zoektocht. Ga daarom gericht te werk. Hier begin je:

Stap 1: Ontdek je voorkeur met kleine klussen
Nog nooit vrijwilligerswerk gedaan? Ontdek welk vrijwilligerswerk bij jou past door eenmalige klussen te doen in je buurt. Je krijgt een indruk van vrijwilligerswerk én tegelijkertijd maak je anderen blij met jouw hulp.

Stap 2: Ga je voor vast of flexibel?
Bereken hoeveel uur per week jij tijd hebt voor vrijwilligerswerk. Ga je op een vaste dag aan de slag of plan je liever flexibel je uren in? Met flexibele klussen kan jij je inzetten voor verschillende doelgroepen. Handig als je niet precies weet welke doelgroep of welk type vrijwilligerswerk bij je past.

Stap 3: Schrijf je in
Meld je aan bij Topflexer vul je wensen in en vind het vrijwilligerswerk dat bij jou past. Of neem contact op met vrijwilligerscentrales. Deze zijn in bijna alle gemeenten in Nederland te vinden en helpen je meestal ook graag met het zoeken van een geschikte functie. Ook kan je direct contact opnemen met de organisatie waar jij voor wilt werken.

Topflexer van de maand

Michiel van Kerkhoff

Michiel net teruggekeerd uit Chili en op zoek naar een baan! Word jij zijn nieuwe werkgever?

Vrijwilligerswerk

Toko-beheerder/Coördinator Bosbad Lunteren

Werken op een unieke plek tijdens het zomerseizoen

Vacature

Telefoniste in Lunteren

Woon jij in het midden van Nederland? Dan is dit misschien jouw deeltijd baan!