Zo val je op met een video-cv

Maak een video-cv en val op tussen de grote ‘stapel’ ontvangen sollicitaties. Beeld zegt tenslotte meer dan duizend woorden. Volg onze handige tips!

In een korte enthousiaste pitch van maximaal 2 minuten laat jij zien hoe je écht bent. Met een uniek video cv onderscheid je jezelf en dit maakt het voor recruiters makkelijker om een selectie te maken.

Zorg voor goede beeldkwaliteit
Met een video van goede kwaliteit kom je professioneel over. Dit kan prima met een smartphone of camera, zolang je zorgt voor voldoende licht. De kijker wilt natuurlijk wel je gezicht kunnen zien.

Film voor de juiste achtergrond
Neem je video op voor een achtergrond die past bij het bedrijf of de baan waarvoor je solliciteert. Wil je aan de slag bij een vliegtuigmaatschappij? Maak je video dan op het vliegveld. Kies wel voor een setting zonder achtergrondlawaai.

Zorg ervoor dat je verstaanbaar bent
Met een externe microfoon verstaat de kijker het beste wat jij te zeggen hebt. Mompel niet, maar spreek je tekst luid en duidelijk uit. Tip: check na je eerste opname of je goed verstaanbaar bent.

Straal professionaliteit uit
Kies voor kleding die je ook bij een sollicitatiegesprek aan zou trekken. Sta rechtop met een open houding. Zo kom je professioneel en krachtig over.

Behandel de camera als een persoon
Wees jezelf en oefen net zolang je tevreden bent met jouw uitstraling. Plaats de camera op ooghoogte. Praat tegen de camera alsof het een persoon is. Zo kom je persoonlijk over.

Schrijf drie punten op die je wilt overbrengen
Vertel waarom jij goed bij het bedrijf en de baan past. Let op: de video is een aanvulling op je sollicitatiebrief en CV. Lees dus niet je CV voor.

Knip de fouten eruit
Lukt het niet om de video in één keer goed op te nemen? Geen probleem. Knip de fouten eruit en edit de video precies zoals jij wilt.

Zet ‘m privé op YouTube
Upload je video op YouTube. Markeer de video als privé, zodat alleen mensen met de directe link de video kunnen bekijken. De link vermeld je makkelijk in je sollicitatiebrief, op je CV of op LinkedIn.

Tips: Maak per bedrijf een video cv zodat je video-cv perfect aansluit bij de vacature.

Blog

Hoe moet je kiezen tussen twee banen?

Na bewogen jaren neemt het aantal vacatures weer toe.

Vacatures

Doktersassistente

Ben jij die pro-actieve, gediplomeerde doktersassitente? Kom dan werken in Maarn/Maarsbergen!

Topvacatures

Belastingadviseur

Fiscaal advies rondom familievraagstukken